Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
1 kg ahududu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kg toz şeker
YAPILIŞI:
- Taze ahududuların hepsini bol suda yıkayın ve süzgüye koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. Dilerseniz dondurulmuş ahududu da kullanabilirsiniz.
- Ahududuların hepsini reçel tenceresine alın ve üzerine şekeri ilave edin. Reçele yatırmış olduğunuz ahududuları buzdolabına koyarak, bir gece dinlendirin. Ertesi gün ahududular suyunu salmış olacaktır.
- Ertesi sabah ahududuları buzdolabından çıkarın ve reçel tenceresini ocağa alın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başlayan ahududu reçelinin altını kısarak ağır ağır koyulaşmasını bekleyin.
- Reçeliniz kaynarken bir yandan da yüzeyinde pembe köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşık ile her seferinde sıyırın.
- Koyu bir kıvam alan ahududu reçelini ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynamasına müsaade edin.
- Reçelinizi sıcaklığı ile kavanozun içerisine doldurun. Kavanozun etrafını silin ve kapağını sıkıca kapatın. Ardından reçel kavanozunuzu ters çevirin.
- Mutfağınızda hazırlamış olduğunuz ahududu reçeli 12 saat boyunca dinlendikten sonra, serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.